Το Solaris γεννήθηκε σαν επιθυμία στην καρδιά μου και σαν ιδέα στο μυαλό μου απ’ την ανάγκη μου να διαβάζω στα Αγγλικά, Κόμικς και Επιστημονική Φαντασία, μια που εκείνη την εποχή δεν υπήρχε μεγάλη παραγωγή στην Ελλάδα. Έχοντας μια μακροχρόνια και ιδιαίτερα πλούσια σε εμπειρίες πορεία, κατ’ αρχήν σαν υπάλληλος στο βιβλιοπωλείο της Βαβέλ 1982-1985 και μετέπειτα σαν συνεταίρος στο βιβλιοπωλείο Παρά Πέντε 1985-1989, απέκτησα μια πολύ στενή σχεδόν συντροφική σχέση με τα Κόμικς, τη Φαντασία , την Επιστημονική Φαντασία και τον Τρόμο.

Το εγχείρημα μου που ολοκληρώθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1989 ήταν λίγο «παλαβό» για την εποχή. Δεν υπήρχαν προηγούμενα χνάρια για να πατήσω , χρειαζόταν να ανοίξω μόνη μου το δρόμο και το έκανα.

Μετά κατάλαβα ότι όταν κανείς έχει πείσμα που το χρησιμοποιεί δημιουργικά και ταυτοχρόνως, όταν υπάρχει και η βαθιά επιθυμία στο κέντρο της καρδιάς ,πετυχαίνει όσο δύσκολος και πρωτόγνωρος κι αν είναι ο στόχος.

Το βιβλιοπωλείο Solaris υπήρξε το πρώτο βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα που εισήγαγε Αμερικάνικα και Αγγλικά Κόμικς και συνεχίζει….

Η διαδρομή μου μέχρι τώρα μου έδωσε μεγάλη εμπειρία και χαρά για την ολοκλήρωση και επιτυχία του στόχου που είχα βάλει.

Έμαθα παραπάνω πράγματα για τον εαυτό μου και ζώντας το όνειρο μου απέκτησα την πεποίθηση ότι «Δεν υπάρχουν δύσκολα εγχειρήματα –άπιαστα όνειρα όταν ακολουθείς την καρδιά σου».

Δέσποινα Παπαδοπούλου

ΥΓ Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους πελάτες μας για την υποστήριξη τους.

DSC00521Το Solaris

  • Αυτή τη στιγμή στο βιβλιοπωλείο Solaris μπορεί κανείς να βρει σχεδόν τα πάντα από Κόμικς ,Φαντασία, Επιστημονική Φαντασία και Τρόμο στα Ελληνικά και Αγγλικά. Επίσης Manga Comics, Αφίσες , Φιγούρες, Αγάλματα , Μπρελόκ, Μαγνητάκια, Λούτρινα, Κούπες, Dvds, T-shirts και οτιδήποτε αφορά τα κόμικς.
  • Όλοι οι συνεργάτες μου που εργάζονται στο Solaris είναι οι ίδιοι συλλέκτες με βαθιές γνώσεις στα κόμικς που αγαπάνε και όχι μόνο. Αυτό σημαίνει ότι εξυπηρετούν τον κάθε πελάτη με τον ίδιο τρόπο που θα εξυπηρετούσαν τον εαυτό τους.
  • Η συνέπεια και η πείρα που έχουμε στο να βοηθήσουμε έναν «νεοφώτιστο» πελάτη μας η να λύσουμε απορίες και να διεκπεραιώσουμε σωστά τις παραγγελίες των πελατών μας είναι τα συστατικά που αποτελούν την πολύχρονη παρουσία μας στην αγορά των κόμικς.
  • Ο σκοπός του βιβλιοπωλείου Solaris είναι η συνεχής υποστήριξη νέων καλλιτεχνών όσο αφορά τα κόμικς και νέων συγγραφέων που ασχολούνται με τη Φαντασία, Επιστημονική Φαντασία και τον Τρόμο διοργανώνοντας παρουσιάσεις αυτών και των έργων τους σε συγκεκριμένη ημέρα στο βιβλιοπωλείο. Είμαστε ανοικτοί και στις εναλλακτικές μορφές έκφρασης της τέχνης όταν αυτές διευρύνουν τη συνείδηση .
  • Τέλος διοργανώνουμε εκπτωτικές μέρες κατά τη διάρκεια του χρόνου, όπου κανείς μπορεί να αγοράσει ότι έχει επιθυμήσει , με μεγάλη έκπτωση.


Τα πρόσωπα του Solaris

IMAG0549_2

Κατερίνα Σουφατζόγλου

Αν ανοίγατε οποιαδήποτε σχολικό βιβλίο μου σίγουρα θα βρίσκατε κάποιο κόμικ κρυμμένο μέσα.

Από μικρή ήθελα να γίνω σουπερηρωίδα αλλά απέτυχα λόγω ύψους και πλάτους.

ΟΚ, σοβαρά τώρα, λατρεύω την 7η τέχνη και οτιδήποτε έχει να κάνει με τη φαντασία.

Ειδικεύομαι στα Manga, στα ανεξάρτητα κόμικς (Vertigo, Image, Dynamite), στα Ελληνικά κόμικς και βιβλία και στο να σχολιάζω μέχρι τελικής πτώσης ξένες τηλεοπτικές σειρές. Αγαπάω ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ τις γάτες, τον καφέ, το Battlestar Galactica (2004), τα Cupcakes, τους ανθρώπους που με αγαπούν, τον Dr Who (ειδικά τον 10ο Doctor) και το Μωβ χρώμα.

Αγαπημένα Manga: Pluto, Ikigami, Vagabond, Lone wolf & Cub, Blade of the Immortal, Eden, Fullmetal Alchemist.

Αγαπημένα κόμικς: Inhumans, Saga, Midnight Nation, Rat Queens, Chew, Witch Doctor, Gloom Cookie, Rachel Rising.

Αγαπημένα βιβλία : Το τσίρκο της νύχτας, Αγώνες Πείνας, Dune, Σάλεμς Λοτ, Το δάσος με τα χέρια και τα δόντια, Το παιχνίδι του Έντερ, Δίψα για Αίμα.


Στα comics ειδικεύομαι σε ένα ευρύ φάσμα τίτλων, ηρώων και εταιρειών, από ευρωπαϊκό, ανεξάρτητο έως mainstream αμερικάνικο, κάθε γωνιάς του χώρου. Θα έχω πάντα, όμως, μια αδυναμία στους X-Men, τους Μεταβαρώνους και τον Enki Bilal.

 Άκης Τριανταφύλλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ρόδο, με καταγωγές αρκετά βορειότερα απ’ το ηλιόλουστο νησί, τις Σέρρες και την Σουηδία. Δίπλα στην αγάπη μου για τα comics, βρίσκονται η μουσική και η φωτογραφία.

Μπορείτε να με ρωτήσετε πως μπορείτε να ξεκινήσετε την δικιά σας συλλογή comics, πως να την φροντίσετε και να σας προτείνω μερικούς απο τους καλύτερους τίτλους των τελευταίων ετών.

Akis